Located in Göktürk, Vural House is designed as a private family house by Pimodek Architecture in 2021. The interventions to create a living space that responds to today’s conditions by completing the functional and design deficiencies of the house built in the 1990s formed the scope of the project. Vural House comprises three storeys divided… View Article

Architectural Design
Pimodek Architecture
Project Team
Ömer Hamulu, Erdem Hamulu, Gizem Altuğ, Tuğba Dere, İbrahim İnci
Client
Pimodek Architecture
Location
Göktürk İstanbul
Construction Year
2021
About Project

Located in Göktürk, Vural House is designed as a private family house by Pimodek Architecture in 2021. The interventions to create a living space that responds to today’s conditions by completing the functional and design deficiencies of the house built in the 1990s formed the scope of the project.

Vural House comprises three storeys divided into private and shared spaces. Opening to the garden, the ground level which is intended for the common activities of the inhabitants, holds the living room, dining room and lounge area with a fireplace. Opening to the sports room and the kitchen, the family room is also planned in this level, so the spatial continuity is provided. Staff room is also arranged on ground level.

The stairs, which connect the ground storey with upper levels, is demolished and redesigned because of functional and aesthetic necessities. The master bedroom, located in the middle level, is planned as a suite with a dressing room, make-up room and a lounge area in it. Also the rooms of two children, a nurse’s room and a bathroom are planned in the middle level. The reading room which overlooks the living room is also thought in the middle level. A workroom and  two guest rooms are planned in the attic. 

Natural stones are frequently used in the living area, where the gray and white color palette is dominant. A continuous perception has been created with the use of wooden cladding that dominates the entire house. On the other hand, among these simple transitions; colors are brought to the fore with works of art and some furniture, lighting and decorative objects. Şahin Demir and Ozan Oganer, Emre Namyeter and Hasan Pehlevan, Mira Oran, Hande Uğur, Burcu Filiz and Nconen are among the artists whose works are featured in the living area.

Blurring the boundaries between interior and exterior by wide openings, the color and material palette of Vural House is continued through exterior. Adding a swimming pool, the house is thought of as a contemporary living space with its garden.

Credits
Architectural Design
Pimodek Architecture
Project Team
Ömer Hamulu, Erdem Hamulu, Gizem Altuğ, Tuğba Dere, İbrahim İnci
Client
Pimodek Architecture
Construction Area
750 sqm
Photographs
İbrahim Özbunar
Stones Used
LIVING ROOM FIREPLACE
TOROS MARBLE
DINNER TABLE, ENTRANCE HALL, GUEST WC, STAIRWAY HALL AND KITCHEN FLOOR, STUDY ROOM WALLS
MARBLE
TV UNIT
SLATE STONE
BEDROOM FIREPLACE
MİLAS LILAC

Onyx Fantastico
(Bordeaux Onyx)