U house consists of two turned over concrete shells that create a multiple array of spaces. The larger shell contains the main living area, kitchen and a mezzanine work space. The smaller shell consists of two identical bedrooms with ensuite bathrooms.

Architectural Design
URAStudio
Project Team
Emir Uras, Cenk Toyhan, Selim Atalar, Handan Yalkı, Liora Danon, Ayşenur Karaaslan
Main Conductor
Evv Yapı
Location
Ula, Muğla
Construction Year
2020
About Project

The central connecting space opens to both front and back of the house to create a multifunctional covered courtyard with an open counter bar. The larger volume cantilevers over the country plain, lightening the concrete mass. The crafted proportions of the building create a sensitive, almost sacred relationship with the human scale.
Three  materials have been used in the composition: concrete, local conglomerate stone and oak…
The broken layout of the building mirrors and pays respect to the traditional vernacular structures of the region.
The building mainly uses natural airflow for ventilation, a hybrid solar system for electricity and natural water from an artesian well.

Credits
Architectural Design
URAStudio
Project Team
Emir Uras, Cenk Toyhan, Selim Atalar, Handan Yalkı, Liora Danon, Ayşenur Karaaslan
Main Conductor
Evv Yapı
Mechanical Project
Venta + Alfa Mühendislik
Electrical Project
Prota Müh.
Landscape Project
Labofem, Ilgın Peysaj
Total Land Area
1.194 m²
Construction Area
160 m²
Construction Year & Location
2020 Ula, Muğla
Photographs
İbrahim Özbunar
Stones Used
FACADE
KONGLOMERA TAŞI, SERPANTİN
QUARRY
ULA, MUĞLA

Onyx Fantastico
(Bordeaux Onyx)